Посланици о више предлога закона о узимању зајмова

БЕОГРАД: Посланици Скупштине Србије данас настављају рад, а расправљаће о више предлога закона о узимању зајмова, које је претходно усвојио Одбор за финансије.
Skupština Srbije  Foto Tanjug/ T. Valič
Фото: Скупштина Србије  Фото Танјуг/ Т. Валич

На јучерашњој седници Одбора за финансије усвојен је Предлог закона о давању гаранције Србије по задужењу Јавног предузећа "Србијагас" у износу од 200 милиона евра.

Усвојен је и Предлог закона о потврђивању Уговора о кредиту у износу од 400 милиона евра за изгадњу Моравског коридора, као и Предлог закона о потврђивању Уговора о кредитном аранжману у износу до 203.775.000 евра осигураног код China Export & Credit Insurance Corporation за финансирање прве фазе Пројекта сакупљања и пречишћања отпадних вода централног канализационог система града Београда.

На седници је усвојен и Предлог закона о зајму у износу од 15 милиона евра за Програм за отпорност на климатске промене и наводњавање у нашој земљи, између Србије и Европске банке за обнову и развој.

Усвојен је и Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за прераду чврстог отпада, између Републике Србије и Европске банке за обнову и развој у износу од 75 милиона евра.

Чланови одбора усвојили су јуче и Предлог закона о кредитном аранжману између Француске агенције за развој и Србије за прераду чврстог отпада у нашој земљи.

На седници је усвојен и Предлог закона о зајму од Европске банке за обнову и развој, а за изградњу широкопојасне комуникационе инфраструктуре у руралним пределима. Износ зајма је 100 милиона евра.

Усвојен је и Предлог закона о потврђивању Уговора о кредитном аранжману у износу од 203.400.928 евра између Србије и Кинеске банке.

На седници је усвојен Предлог закона о потврђивању Уговора о зајму за кредит за изградњу Фрушкогорског коридора (брза саобраћајница Нови Сад - Рума), између Србије и кинеске Експорт-Импорт банке, у износу већем од 608 милиона америчких долара.

Усвојен је и Предлог закона о потврдивању Споразума о оснивању Међународне инвестиционе банке.

Посланици су јуче завршили начелну расправу о сету изборних закона.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести