Скупштина утврдила дневни ред, наставак седнице сутра

БЕОГРАД: Посланици су данас после осам сати утврдили дневни ред, а рад ће наставити сутра када ће започети претрес више законских предлога.
skupstina srbije dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Опозиција је поднела више од 150 допуна дневног реда, а власт је имала такође своје предлоге, али су сви предлози одбијени.

На дневном реду је предлог председнице Маје Гојковић о образовању комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања Србије 1999. године по здравље људи и животну средину, Предлог закона о посебним условима за изградњу станова за припаднике снага безбедности у неколико градова, по повољнијим условима од тржишних.

Посланици ће разматрати и о Предлогу закона о поступку уписа у катастар непокретности, изменама и допунама Закона о пловидбви и лукама на унутрашњим водама, као и изменама и допунама Закона о превозу терета у друмском саобраћају, о путевима, о железници, о безбедности у железничком саобраћају, и онтероперабилности жележничког система.

Разматраће се и о Закону о централној евиденцији стварних власника, као и о изменама и допунама закона о посредовању у промету и закупу непокретности, о ограничавању располагања имовином у циљу спречавања тероризма, о безбедности саобраћаја на путевима и о потврђивању протокола о измени Конвенције о међународном цивилном ваздухопловству.

Пред посланицима је и више споразума, између осталог о сарадњи Владе Србије и Турске у области туризма, и Владе Србије и Туниса о ваздушном саобраћају.

Посланици ће бити обавештени о оставци министра финансија Душана Вујовића, која је у Скупштину Србије стигла 8. маја 2018. године.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести