Потписан Меморандум о сарадњи Војводине и Устечког региона

УСТИ НА ЛАБИ: Председник Покрајинске владе Игор Мировић и гувернер Устечког региона Олдрих Бубеничек потписали су у Усти на Лаби Меморандум о сарадњи између Војводине и те чешке регије.
mirovic ustecki region
Фото: vojvodina.gov.rs

Меморандум је оквир за сарадњу и унапређење односа двеју регија у областима привреде, научно истраживачке делатности, здравства, социјалне заштите, туризма и културе.

Потписивањем овог меморандума очекујем најконкретније облике сарадње двеју регија кроз повезивање привредних комора, развојних агенција, привредника и инститиуција, јер постоје велики потенцијали у областима од заједничког интереса, рекао је Мировић.

Он је додао да оба региона имају капацитет да овај споразум искористе у интересу својих грађана.

Гувернер Бубеничек осврнуо се на, како је рекао, изузетне односе Чешке Републике и АП Војводине у Јужном Банату, а посебно на пројекте које Чешка развојна агенција спроводи у општинама где живи чешка национална мањина.

Данашње потисивање Меморандума потврда је пријатељских односа и добар темељ за будућу сарадњу, изјавио је Бубеничек.

Устечки регион један је од тринаест региона у Чешкој Републици, и једна од најразвијенијих индустријских регија у овом делу Европе.

Фото: vojvodina.gov.rs

Потписивању Меморандума присуствовао је и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести