Повереник СНС поднео две кривичне пријаве због лажних вести

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштио је да је данас да је повереник Српске напредне странке за Шабац Бобан Бирманчевић због ширења лажних вести и панике поднео две кривичне пријаве- против „Подринских новина“ и против Ханибала Ковача.
sns logo, SNS
Фото: СНС

Он каже да њихове неистине да чланови СНС шире корона вирус по граду могу да имају озбиљне последице по грађане и зато је ова реакција неопходна”, саопштио је СНС.

Како се наводи, поред чланови СНС, грубо су оклеветане и Општа болница Шабац и Градски завод за јавно здравље и додаје да се неистине шире по граду путем друстсвених мрежа, али и преко медија блиских опозицији. .

Шабачки напредњаци верују да иза напада стоје Душан Петровић и Небојша Зеленовић. “Слепи од мржње према актуелној власти не презају ни од најгнуснијих лажи, бесрамно нападајући СНС и Александра Вучића, чак и у за њега најтежим тренуцима када му се син бори са вирусом”, каже се у саопштењу.

„Градски одбор Српске напредне странке Шабац оцењује да као да опасност која нам прети од Коронавируса није довољна, појединци путем друштвених мрежа, али и медија блиских опозиционим круговима ширењем лажних вести додатно компликују ионако тешку ситуацију.

Уместо да све своје снаге, памет и интелигенцију (ако је имају) уложе у превазилажење актуелне кризе, они све своје потенцијале усмеравају ка измишљању очигледних лажи, мотивисани личном мржњом према актуелној власти, невешто је маскирајући у тобожњу бригу за народ.

Повереник Српске напредне странке за Шабац Бобан Бирманчевић зато је због ширења лажних вести и тврђења, као и ширења панике поднео две кривичне пријаве против „Подринских новина“ и против Ханибала Ковача. Њихове лажи да чланови Српске напредне странке шире Коронавирус по граду могу да имају  збиљне последице по грађане и зато је реакција којим се овим неистинама стаје на пут неопходна. Правду тражимо пред правосудним органима, јер су осим чланова Српске напредне странке грубо оклеветане и Општа болница Шабац као и Градски завод за јавно здравље, а управо су то институције у које грађани у овој критичној ситуацији имају највише поверења.

Пошто им није прошла лаж о наводно катастрофалном стању у Клиничком центру Војводине, тежиште својих болесних активности пребацили су на Шабац, где по налогу шабачких кабадахија Душана Петровића и Небојше Зеленовића, којима је јасно да им више нико не верује, лажу и спинују не размишљајући о последицама које то изазива код њихових суграђана. Слепи од мржње према актуелној власти не презају ни од најгнуснијих лажи, бесрамно нападајући Српску напредну странку и председника Александра Вучића, чак и у за њега најтежим тренуцима у којима му се дете бори са опаким вирусом.

Иако је од увођења ванредног стања свака информација о оболелима и преминулима доступна и транспарентна, као и сваки корак надлежних у борби против Коронавируса, Петровићеви и Зеленовићеви послушници, мисле да ће својим лажима креиратипаралелну стварност у којој шире страх, панику и мржњу према онима који се за здравље грађана боре до последњег атома сопствене снаге.

И није чувени криминални тандем Петровић - Зеленовић брига што преко својих медија лажу, што манипулишу, чак их не занима ни то што шире панику и чине кривично дело за које је запрећена казна затвора од 6 месеци до 5 година затвора. Њима је важно само да оцрне своје политичке неистомишљенике свим средствима и по сваку цену. Тако су почели да лажу и о идентитету и броју заражених, као да сваки Шапчанин не уме да сваког дана у 15часова укључи телевизор и чује од надлежних и најупућенијих све релевантне информације.

И док они измишљају, ми из Градског одбора Српске напредне странке Шабац кроз хуманитарне активности својим суграђанима поделили смо више хиљада заштитних маски и рукавица, као и хуманитарних пакета. Ипак за разлику од Небојше Зеленовића, ми то радимо без присуства камера, јер свој ангажман у овој  ситуацији сматрамо грађанском дужношћу, а не приликом да промовишемо странку и на несрећи народа, као Зеленовић скупљамо јефтине политичке поене.

Пошто му ни то није довољно, Зеленовић преко својих медија још додатно лаже, користећи ситуацију да док се сви боре против болести, он нападне Српску напредну странку.

Због страшних, бескрупулозних лажи, којима се покушава обманути јавност, а у којима се иде до монструозних тврдњи о наводном заташкавању броја умрлих, поднете су кривичне пријаве против одговорних. Јер оволика количина лажи захтева да се о њој изјасни суд. С друге стране за изјашњавање о менталном здрављу оних који пишу такве лажи суд није надлежан. Тиме се баве институције за ментално здравље“, каже се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести