Пре почетка седнице Скупштине града протест и инциденти

НОВИ САД: Скупштина града Новог Сада одлучивала једанас о предлогу новог Генералног урбанистичког плана (ГУП), а уочи седнице испред зграде Скупштине Војводине, у којој овог пута заседа градски парламент, дошло је до сукоба између окупљених грађана, који се противе усвајању ГУП-а, и полиције.
2
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Испред Скупштине Војводине била је постављена ограда, коју су грађани пробили и приближили се улазу у зграду, где је дошло до "кошкања" са обезбеђењем.

Окупљени су најпре пробили барикаду на улазу у Бановиснки пролаз, а затим и још неколико ограда, које су постављене као заштита према улазу у зграду скупштине, јавља Тан‌југов извештач.

Затим је полиција направила кордон испред улаза, који су окупљени такође покушали да пробију, како би ушлу у зграду.

Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Учесници протеста физички су насрнули на полицајце, због чега је полиција морала да реагује, док су окупљени палили бакље и бацали их на полицију.

Такође, окупљени су насртали на полицајце, покушавајући да их оборе и да им одузму штитове, док су на њих бацали зелену боју.

Најагресивније полиција је на лицу места привела.

Према првим информацијама, у сукобу нема повређених, а у близини су и возила Хитне помоћи.

Након инцидента, смириле су се страсти испред скупштине и са физичког, прешло се на вербални "окршај".

На протест су позвале еколошке организације, а међу окупљенима су били и Радомир Лазовић из иницијативе Не давимо Београд, те лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, који тврде да ниједна примедба на ГУП није усвојена, и да ће се његовим усвајањем "забетонирати" зеленило у Новом Саду.

Фото: Дневник/ Р. Хаџић

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести