Предлог у Скупштини за смену чланова РЕМ

БЕОГРАД: Група од 23 посланика предала је данас у Скупштини Србије предлог да се по хитном поступку покрене процедура за смену чланова Савета Регулаторног тела за електронске медије, РЕМ, изјавила је данас посланица Демократске странке Весна Марјановић.
vesna marjanovic REM / tanjug
Фото: Tanjug

На конференцији за новинаре у парламенту Марјановић је рекла да су тај предлог потписали посланици ДС, независни посланици Зоран Живковић и Мариника Тепић, као и Санда Рашковић Ивић и Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије.

У образложењу се, како је пренела, наводи да РЕМ није испунио ниједну од својих функција.

РЕМ је, каже, током предизборне кампање одлучио да не реагује на неравномерну заступљеност председничких кандидата у медијима, чиме су грађани били ускраћени да чују сва мишљења и представљање председничких кандидата, те да могу слободно да се определе.

Марјановић је навела да су чланови Савета РЕМ одговорни Парламенту који их бира, те да ће бити затржено мишљење Савета, мада оно не обавезује скупштину.

Након тога, како је додала, спроводи се поступак у Одбору за културу и информисање, утврђују чињенице, обавља разговор са члановима РЕМ и на крају долази гласање на седници скупштине.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести