Председница Одбора за мањине Града Ријеке тражи забрану Новости

ЗАГРЕБ:  Ивона Милиновић, ХДЗ-ова одборница градског већа Ријеке и некадашњи асистент Давора Иве Штира у ЕП, позвала је на забрану „финанцирања хрватског недељника Новости и обрушила се на СДСС као коалиционог партнера и председника те странке Милорада Пуповца.“
1
Фото: tviter

Она је на забрану хрватског недељника Новости позвала на свом фејсбук профилу, уз скриншорт текста који говори о неколико последњих напада на Србе, између осталог, и о инциденту који се догодио на Вишкову између Добривоја Арсића и Матка Шкаламере.

Иако, како се наводи, одборница Милиновић није оригинална у овим прозивкама, битна је чињеница да она то ради из необичне позиције - председнице Одбора за националне мањине Града Ријеке.

У фејсгрупи Ријечка енциклопедија - Флуминенсиа, која броји готово 30.000 чланова, Милиновић је сугерисала да би Ријечани требало да организују петицију за укидање Владиног финанцирања Новости, због, како је навела, тога што већ "сваком нормалном Ријечанину помало узрокује душевне боли".

Паралелно с овом објавом, на свом профилу је исразила наду да ће Шкаламера тужити Новости "јер га и даље блате независно од тога шта се открило у случају Добривоја Арсића".

Истовремено она је изнела став да су они који шире мржњу у друштву "континуираним бројањем крвних зрнаца Милорад Пуповац и СДС С" и дирљивим душебрижништвом установила да они "свакодневно наносе штету српској заједници".

Поред тога, председница Одбора за националне мањине придружила се хајци на мањине објавивши школски пример "фејк њуза".

Милиновић је своје ставове утрпала у теорију завере да у "Ријеци дуги низ година делује српско криминално подземље које је прилично развијено".

У овој објави она терети само њој познату групу за наношење тешких физичких повреда, за трговину дрогом и изнуду.

Ови српски криминални фантоми не баве се само лоповлуком, већ наводно чак и прете Ријечанима који су осудили, како каже, хушкачко понашање новинарке Новог листа Славице Клеве, која је од почетка у рубрици црне хронике такође пратила "случај Вишково".

Она тврди да је Клева "објавила непроверене информације и једнострану причу те осудила својим непрофесионалним понашањем Матка Шкаламеру без суда".

Уследио је и Ивонин ''обрачун с њима'' када је имагинарним српским мафијашима из Ријеке поручила једно ''е нећете!'' као и да ''у Ријеци српско подземље неће делити правду и правицу'', рекла је па у маниру Руже Томашић поручила:

"Ако хрватске законе желите да поштујете, добродошли сте. Ако сте дошли претити грађанима Републике Хрватске због указивања на неправедан систем и организовати криминални миље у Хрватској, и спроводити безакоње ваше државе - вратите се у своју државу јер у хрватској Ријеци вам нити наш нити ваш ''Бог'' неће помоћи наставите ли да кршити хрватске законе", запретила је председница Одбора за националне мањине Града Ријеке, пренео је портал Новости.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести