Председник Општине Рума поднео оставку: Склањам се јер немам већину

РУМА: Председника Општине Рума Слађан Манчић поднео је јуче оставку, како је образложио, из личних и моралних разлога.
m
Фото: ruma.rs

Ако неко осети да нема већину унутар своје скупштинске или страначке већине, шта друго преостаје човеку него да шансу да неком другом, да се часно и поштено склони са тог места. Да ли је судбина или случајност, испоставило се да сам на данашњи дан пре осам година ушао у Градску кућу, тада као заменик, 9. децембра 2013. године. Захваљујем се свим сарадницима из Општинске управе, из Градске куће, свим својим страначким колегама, Српској напредној странци која ми је указала поверење за свих ових осам година које су иза нас и желим да кажем да поносно подносим ову оставку, с обзиром да смо за ових осам година урадили много тога. Наравно не заносим се тиме да смо урадили све што је неопходно, али да је Рума направила један велики искорак напред у односу на окружење, али не само окружење него и на читаву Србију, то је јасно свима, то је политика СНС-а коју смо ми у претходном периоду спроводили, изјавио је Манчић.

Мом наследнику, ко год он био, а верујем да СНС има доста добрих и квалитетних људи који могу да наставе ово што смо до сада радили, желим да пожелим срећу и успех, имаће сигурно много здравију полазну основу и јачи темељ. Надам се да ће СНС баш на предлог и председника странке наћи неког ко је пре свега млад, енергичан, квалитетан, жељан доказивања, рекао је Манчић.    

Са председником Општине у оставци је и заменик председника и Општинско веће. О томе, по закону потребно је да се изјасни Скупштина општине Рума. Нови председник ће бити биран из редова одборника у актуленом сазиву. За сада није познато када ће бити сазвана седница Скупштине општине на којој ће бити разматрана оставка председника Општине.    

Е. Д.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести