Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао општину Бачки Петровац

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић обишли су у Бачком  Петровцу завршне радове на реконструкцију саобраћајнице између тог места и Кулпина у дужини од 4,5 километра.
Mirovic, Backi Petrovac-17_0
Фото: Покрајинска влада

Укупна вредност инвестиције је 97 милиона динара, од чега је Покрајина преко конкурса Управе за капитална улагања обезбедила 90,6 милиона, док је општина издвојила 6,4 милиона динара. Радови на саобраћајници се одвијају према плану, нема кашњења и њихов завршетак се очекује крајем овог месеца.

Мировић је обишао и Основну школу „Јан Чајак” на којој је обновљена спољна столарија, а на крају посете Бачком Петровцу боравио је у Бизнос парку који је реализован на приватну иницијативу.   

Фото: Покрајинска влада

„Задовољан сам резултатима које смо постигли у Бачком Петровцу, пре свега у делу реконструкције важних објеката“, изјавио је Мировић новинарима након обиласка радова на обнављању саобраћајнице.

Он је навео да је Покрајинска влада за годину и по дана успела да обезбеди око 200 милиона динара за важне објекте у Бачком Петровцу и најавио да ће Покрајина наставити да улаже у Бачки Петровац.

На захтев општине предстоји реконструкција две школе на територији локалне самоуправе. Део посла на реконструкцији школа ће радити Канцеларија за јавна улагања уз пуну координацију Покрајинске владе

Фото: Покрајинска влада

„Има пуно посла у локалној инфраструктури. Задовољан сам што су ствари реализоване, нема кашњења, нема проблема, никаквих афера, све се изводи као што је планирано и то је оно са чиме можемо бити задовољни“, нагласио је председник Покрајинске владе.

Он је изразио и задовољство и након обиласка основне школе “Јан Чајак” која је у веома добром стању. 

„Успели смо преко Управе за капитална улагања да интервенишемо и обновимо спољну столарију“, рекао је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

„Договорили смо се да ћемо у наредном периоду реконструисати и спортске терене у оквиру школе, а преко године рдићемо и на реконструкцију предшколске установе.“ 

Након обиласка Бизнис парка и разговора с запосленима који израђују yамбо врећа Мировић је изјавио да је приватни Бизнис парк добар пример и да је веома важно његово постојање.

„Приватна индустријска зона заправо мења посао Покрајинске владе. Знате да инвестирамо у 11 индустријских зона на територији целе Војводине, од Шида па до Хоргоша, али овде приватна иницијатива направила пословни план, реализовала инвестиције и створила услове за долазак компанија“, истакао је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

„Надамо се да ћемо заједно са њима преко подстицаја Развојне агенције Војводине и секретаријата бити сарадници и додатно конкуренти како би многи изабрали Бачки Петровац да развијају свој бизнис у будућности.“

Општина Бачки Петровац у претходних годину и по дана конкурисала је на свим редовним конкурсима Управе за капитална улагања и одобрено јој је шест пројеката, навео је председник општине Срђан Симић.

„Три пројекта су комплетно завршена, а четврти је у току. То је управо сабобраћајница између Кулпина и Бачког Петровца, дужине 4,5 километра, који ће бити завршена највероватније до краја овог месеца“, рекао је Симић.

Фото: Покрајинска влада

Он је најавио и доградњу предшколске установе “Челка”, која ће бити реализована током лета као и другу фазу радова на државном путу кроз Бачки Петровац. изузетно важног за све грађане.

Симић је посебно нагласио да је на свим пројектима Покрајинска влада  учествовала са готово 95 процената,а учешће Бачког Петровца је било минимално.

„Надам се да ћемо и у наредних годину и по дана такође неке наше планове спровести заједно са Покрајином“, поручио је Симић.  

Е. Марјанов

Фото: Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

 

Фото: покрајинска влада

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести