ПРЕДСЕДНИК СНС ВУЧЕВИЋ Обавестили смо Вучића да имамо већину, за десетак дана о саставу владе

БЕОГРАД: Председник Српске напредне странке Милош Вучевић саопштио је да су представници листе "Србија не сме да стане" данас обавестили председника Александра Вучића да имају већину за састав нове владе.
с
Фото: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Он је после консултација на Андрићевом венцу рекао и да ће за десетак дана обавестити председника и јавност о саставу нове владе.

"Ми смо председника Републике обавестили да имамо могућност за састав владе и рекли да ћемо јавност, свакако и председника Републике у наредних десетак дана, односно најдаље за десетак дана обавестити о саставу владе, односно ко је предложен за мандатара за састав владе да би председник могао да му повери мандат", рекао је Вучевић новинарима.

Он је додао да су спремни да се у кратким роковима настави конститутивна седница Скупштине и да се изаберу органи. "Ми имамо већину.

Разговараћемо са колегама из Социјалистичке партије Србије, СВМ, вероватно са још неким мањинским странкама око састава нове владе", рекао је Вучевић.

Како каже, са председником су разговарали о раду будуће владе и додаје да није била суштина у кадровским решењима него у ономе шта треба да се ради и о пројекту Србија 2027. те читавом низу инфраструктурних пројеката, борби за КиМ, очувању Срба на КиМ, одржавању регионаланог мира и стабилности, платама и пензијама.

Фото: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

"Нисмо данас причали о именима. Ниједно име нисмо споменули, нити једну функцију. Причали смо о политици, причали смо о програму, причали смо о различитим идејама", рекао је Вучевић. На питање да ли постоји дилема око тога ко ће бити мандатар, Вучевић је рекао да не постоји дилема већ разговори који их чекају унутар странке, али и коалиције. Није, како је рекао, било речи о датуму одржавања наставка седнице Скупштине, али напомиње да је та листа спремна да се у кратком року настави са избором скупштинских органа и да се после настави са избором владе. На питање о међународној истрази поводом протеклих избора, Вучевић је рекао да нема је нема и да је Србија суверена земља.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести