Председник Вучић и влада одаће пошту Оливеру Ивановићу

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић одаће пошту лидеру грађанске иницијативе Слобода,демократија, правда Оливеру Ивановићу полагањем венца на месту његовог убиства, у Косовској Митровици, сазнаје Танјуг.
ivanovic svece, tanjug
Фото: Tanjug

Вучић ће у суботу и недељу боравити на Косову и Метохији, како би разговарао са косовским Србима и охрабрио их након убиства Ивановића, у уторак, у Митровици.

У име Владе Србије од Ивановића ће се данас опростити премијерка Ана Брнабић и директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, на Новом гробљу у Београду, где ће Ивановић бити сахрањен данас у 12.30, у Алеји заслужних грађана.

Грађани одају пошту Ивановићу на Новом гробљу

БЕОГРАД: Испред цркве на Новом гробљу у Београду полако се окупљају грађани који изражавају саучесће породици убијеног Оливера Ивановића.

Ковчег са телом Оливера Ивановића је испред капеле, а грађани пале свеће, остављају цвеће и одају пошту лидеру ГИ "Слобода, демократија, правда".Саучешће примају супруга Милена Ивановић, његови брат и сестра, као и други чланови породице.Ивановић ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана, а претходно ће владика рашко-призренски Теодосије одржати опело.

Ковчег са телом Оливера Ивановића допремљен је синоћ на београдско Ново гробље, након што су се јуче током дана грађани Косовске Митровице опростили од Ивановића.Ивановић је убијен у уторак, испред страначких просторија.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести