Председник Вучић обишао радове на изградњи РТВ-а

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Председник Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи нове зграде Радио-телевизије Војводине, а запосленима у покрајинском јавном сервису, који су га дочекали, поручио је да раде свој посао нормално, а да ће силеџије одговарати пред надлежним органима.
т
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Вучић се запосленима захвалио на дочеку и поручио им да се врате на посао, да раде најнормалније и да не брину.

"Оне силеџије које насиљем мисле да могу нешто да постигну, неће то никада успети. Отвараћемо нове фабрике, градити нове зграде, градићемо све што су уништили НАТО и они који су дошли после НАТО. Ви, на свој посао, мирно, да градимо земљу, како смо то увек радили, а силеџије ће да одговарају пред надлежним органима", рекао је Вучић.

Он је радове обишао на годишњицу почетка НАТО агресије, у оквиру које је срушена стара зграда некадашње ТВ Нови, на Мишелуку. 

Прва фаза радова изградње новог седишта војвођанског јавног сервиса је завршена, у току је друга, а предвиђено је да радови буду окончани 31. октобра. 

"Уложили смо велики новац, реч је о 48,4 милиона евра. Дакле око 50 милиона евра се даје за изградњу и опремање РТВ. Огромна инвестиција", рекао је Вучић.

Није чудо, каже он, што смо 2017. кренули у обнову и изградњу РТВ. 

"Свим запосленима желим успеха у будућности и за шест месеци можемо да се нађемо да видимо импресивну, завршнеу зграду и да људи у Војводини и целој Србији добију добар програм, по највишим техничким стандардима и да грађани буду што задовољнији", рекао је Вучић

Председник Покрајинске владе Игор Мировић пуштање сигнала из нове зграде раније је најавио за 25. новембар ове године, на Дан телевизије.

Фото: FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

Радове на изградњи, са председником су обишли председник покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине АП Војводине, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и руководство РТВ.

Камен темељац за изградњу нове зграде покрајинског јавног сервиса положен је 22. новембра 2017. године.

Како је раније најављивано, нова зграда ће имати пет телевизијских и шест радијских мултифункционалних студија, а располагаће са 17.530 квадратних метара, са свим неопходним техничким и технолошким пратећим просторима. 

Из нове зградне емитоваће се програм на српском и на још 15 језика националних мањина.

Камен темељац за изградњу нове зграде, пре годину и по дана, положили су председник Вучић, Мировић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, министар културе Владан Вукосављевић, градоначелник Новог Сада и генерални директор РТВ Миодраг Копривица.

Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Вучић: Просечна плата у јануару први пут већа од 460 евра

Просечна плата у јануару у Србији први пут је већа од 460 евра, изјавио је данас председник Александар Вучић.

"У понедељак ћете добити званичне податке, да је просечна плата у јануару, први пут у Србији преко 460 евра - 462 евра. То је 40 одсто више него што сам затекао 2014. године, када сам постао премијер", рекао је Вучић новинарима у Сремској Каменици.

Председник је истакао да зна да људи нису задовољни и да тешко живе, али је додао да је поносан на такве резултате.

Додао је да је јавни дуг пре неколико година био 23,1 милијарду, да је данас исто 23,1 милијарду, али да је у међувремену БДП "скочио" кумулативно за 10 одсто, што значи да је и јавни дуг мањи за 10 одсто.

"Ова стабилност је могла да се деси тек од када сам постао премијер, када смо кренули у мере фискалне консолидације. Од тада задуживања нема", рекао је Вучић.

Он је изразио уверење да ће БДП расти, иако је у првом кварталу био нешто лошији, док би трећи требало да буде најбољи, и да ће се ове године одржати 3,5 одсто.

Фото: Дневник/ С. Шушњевић
Фото: Дневник/ С. Шушњевић
Фото: FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести