Председништво усвојило Извештај за границу БиХ и Србије

САРАЈЕВО: Председништво БиХ усвојило је данас предлог бошњачког члана Председништва БиХ Дениса Бећировића о извештају Државне комисије за границу БиХ с обзиром на то да је, како сматра, питање разграничења са суседима, једно од важнијих за државу.
1
Фото: Youtube Printscreen

Предлог је, пише сарајевски портал Klix, донет једногласно.

Бећировић је за ову седницу предложио да се размотри извештај Државне комисије за границу БиХ, у вези са државним разграничењем између БиХ и Србије, са предлогом конкретних закључака.

Наводи се да се једно од отворених билатералних питања у односима Босне и Херцеговине и Србије односи на регулисање међудржавне границе, односно потписивање Уговора о државној граници.

Уговорно регулисање питања државне границе између Босне и Херцеговине и Србије било је тема разговора на највишем политичком нивоу, али није било састанака овлаштених комисија за границе две државе у њихова последња два мандата.

Потписивањем Уговора о државној граници између Босне и Херцеговине и Србије би се, како наводи, "омогућила демаркација државне границе између две земље , те потврдило да су добросуседски односи и регионална сарадња кључни елементи процеса стабилизације и придруживања".

Гранични спорови БиХ и Србије у суштини се своде на проблеме разграничења на реци Дрини, пише портал.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести