Премијерка: Влада јединствен тим, стимулишем дијалог министара

БЕОГРАД: Влада је један јединствен тим и нема сукоба, а то што неко има другачије мишљење од вас, не значи да сте ви у сукобу и не значи да имате две струје у Влади Србије, изјавила је премијерка Ана Брнабић.
ana brnabic
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Поносим се што у тиму Владе Србије имам људе које мисле својом главом и који за неке ствари не деле мишљење и не боје се да то кажу. Ми тако долазимо до тога како нека законска решења можемо да пошаљемо у Скупштину, а да она буду најбоља и усаглашена међу ресорима, јер ми на крају сносимо сву одговорност за пуну имплементацију тих закона, рекла је Брнабићева.

У интервју за портал Телеграф, премијерка је нагласила да су седнице Владе затворене за јавност управо из разлога да се сви министри осећају слободни да кажу искрено шта мисле о неком предлогу закона, подзаконском акту.

Важно је да ми не мислимо једном главом, већ имате одговорне министре, који ако се не слажу, могу да кажу јасно и гласно због чега се не слажу и да ми отворимо дијалог о томе и да из тог дијалога изађемо са једним оптималним решењем, рекла је Брнабићева.

Мени је жао, навела је она, што постоје нека цурења информација из Владе, зато што мислим да су седнице Владе са правим разлогом законски затворене за јавност, јер ја као, председница Владе, желим да стимулишем дијалог међу мојим министрима. 

Мислим да је то апсолутно једна добра ствар, исто као што желим да дамо пример као Влада у јавности, да различито мишљење не значи да је неко против вас или да сте ви у сукобу са том особом. Значи само да треба да водите дијалог и да видите како можете да помирите та два мишљења, у најбољем интересу грађана, рекла је председница Владе Србије.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести