ПР: Гренел разговарао с Тачијем, следе лидери странака

ПРИШТИНА:  Специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел састао се данас у Приштини с председником привремених институција Хашимом Тачијем, преноси РТК 2.
Grenel razgovarao s Tačijem Foto: FoNet
Фото: Гренел разговарао с Тачијем Фото: ФоНет

Састанку није присуствовао специјални изасланик Стејт департмента за западни Балкан Метју Палмер, чије је присуство раније данас најавио амбасадор САД на Косову Филип Коснет, наводи РТК 2.За сада нису објављени детаљи састанка.

Гренел ће се састати и са свим лидерима странака на Косову, а "Зери" јавља да је у току састанак Гренела и лидера Самоопредељења Аљбина Куртија.

Коснет о састанку Гренела и Тачија

ПРИШТИНА:  Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет огласио се данас на Твитеру поводом састанка специјалног америчког изасланика за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела и председника привремених институција Хашима Тачија.

"Специјални изасланик Гренел спреман је да сарађује са председником Тачијем и осталим лидерима на Косову како би помогао да се обезбеде мир, правда и просперитет за Косово и цео регион", навео је он на свом Твитер налогу уз фотографију са састанка Гренела и Тачија.

Курти Гренелу:Важнија одрживост споразума,него рок

ПРИШТИНА:  Аљбин Курти рекао је данас специјалном изасланику америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричарду Гренелу да сматра да су садржај и одрживост споразума са Београдом важнији од временског оквира у којем ће бити постигнут, саопштио је Куртијев Покрет Самоопредељење.

Како се наводи, Курти је казао да је то што није постигнут споразум са Београдом главна препрека за страна улагања у косовску економију, пише приштински Лајми.

Додаје се да су Курти и Гренел разговарали и о економском развоју, корупцији и сиромаштву.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести