Припадници Росу упали у објекат велике бране на Газиводама

БЕОГРАД: Припадници специјалних јединица косовске полиције Росу упали су данас под пуним наоружањем и блиндираним возилима у објекат велике бране на језеру Газиводе, преносе медији.
s
Фото: Youtube Printscreen

Они су са дугим цевима и оклопним возилима тамо затекли чувара који мери ниво воде, истерали га из објекта и поскидали српске заставе које се тамо налазе.

Према последњим информацијама, косовски специјалци се налазе и даље на објекту код велике бране на Газиводама, који су насилно и противправно заузели.

Косовска полиција тврди да није упала на Газиводе

ПРИШТИНА: Косовска полиција у данашњем саопштењу тврди да њене специјалне јединице нису малтертирале Србина који је запослен на Газиводама и да нису заузеле објекат на тој локацији. У саопштењу се тврди да је косовска полиција само легитимисала особу која је снимала телефоном, пише Репортери. „Косовска полиција са својим јединицама је стационирана на магистралном путу који води ка граничном прелазу Брњак, није стационирана ни у једном конкретном објекту и није малтретирала ниједно лице или запосленог, како је објављено у медијима, већ је само легитимисала лице које је снимало телефоном на тој локацији, које је након легитимисања наставило без икаквих проблема”, наведено је у сапштењу. Косовска полиција такође тврди да су управо на тој локацији синоћ, како је наведено, "криминалне групе" у три случаја пуцале на полицију која је била на службеној дужности и додаје да је полиција била принуђена да одговори.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести