Приштина Ђурићу не дозвољава долазак на Косово 

ПРИШТИНА: Из Министарства спољних послова привремених приштинских институција навели су да није одобрен захтев директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића да сутра посети покрајину због наводног "непоштовања процедуре", преносе приштински медији.
marko djuric
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Није одобрен захтев за посету, јер није у складу са критеријумима Брислеског споразума", рекао је за Коху саветник министра Беџета Пацолија, Јетљир Зуберај.

Како се наводи, према споразуму, захтев за одобрење посете мора да се пошаље током радних дана, од понедељка до петка и то до краја радног времена, односно 17 часова.

Ђурић је јутрос најавио да ће у недељу покушати да дође на Косово и Метохију и да присуствује изборима за градоначелнике четири општине на северу. 

„Ја ћу наравно, као и до сада, покушати да будем тамо, али иако можда не будем успео због понашања Приштине, јер подсетићу вас, у претходних годину дана ми је 18 пута онемогућено да уђем на КиМ, али људи из Канцеларије за КиМ и из владе су свакога дана тамо“, рекао је Ђурић за РТС.

Boza Bogdanovic
18.05.2019 • 20:05
Postovani, najljubaznije Vas molim da objavite Komentar o Kosovu, koji je pre 11 godina objavio B92. Srpsku politiku vec sto godina vode pravi antitalenti za politiku, a rezultat se vidi. Citiram:
KOMENTAR: Aprila 1998. poslao sam obavestenje da zelim da se isclanim iz DC, zato sto prof. Micunovic nece da stavi moj predlog za podelu Kosova na dnevni red na GO DC i to javno forsira u medijima. G. Tosic me je zamolio da ostanem u GO i ja sam ostao do 2004. U borskom SUP-u su zaplenili primerak, koji sam poslao u “Nasu borbu”. Isti clanak sam poslao u 10-ak medija i dao ga u ruke g-dji Vesni Pesic. Jedino su ga “Borske novine” objavile. Ostali nisu smeli da objave predlog “srpskog nepijatelja i stranog agenta, koji nudi 60% te svete zemlje”.
Vremena su se promenila, Sada bi svi Srbi (“patriote iz patriotskih stranaka”, SPO-ovci i demokrate) pristali i na 30% Kosova i Metohije, ali je vec po malo kasno. Da je Milosevic to hteo, postavio bi tenkove i oklopne transportere 1998. na zamisljenu granicu bez provokacije lokalnog stanovnistva. Svet bi se reda radi pobunio, ali bi pristali na podelu. Mi bi izbegli bombardovanje i svadju sa NATO-paktom. Medjutim, Milosevic (“Najveci Srbin svih vremena”) to nije hteo. U ratove u Hrvatskoj i Bosni uopste nije ni usao da zastiti interese tamosnjih Srba, vec da izazove NATO-pakt, ispovocira sankcije i inflaciju, osiromasi gradjanstvo, unisti i obezvredi privredu, izazove bombardovanje, iznese milijarde dolara iz Srbije. DOS-u je prepustio vlast Petog oktobra, a privatizaciju privrede i zemlje u Vojvodini njegovim tajkunima.
Milosevic je mrtav, najvazniji DOS-ovci Srbije (Tadic i Kostunica) svadjaju se sa Evropskom Unijom i NATO-paktom zbog Kosova, a SPS-ovci i radikali likuju. Srbija se postepeno radikalizuje, ne samo zbog Kosova. Jos vise zbog ogromne korupcije u skolstvu, zdravstvu, privredi. Bogati SPS-ovci i JUL-ovci su jos bogatiji, 90% demokratski nastrojenih ljudi jos siromasniji, osim nekoliko DOS-ovaca, koji su se pridruzili Mirinim udbaskim tajkunima u pljackanju, unistavanju i daljem razbijanju Srbije.
Svet to vidi i koristi. Svrstao nas je medju najkorumpiranije drzave u svetu. O svakom vaznijem politicaru iz Srbije (iz svih stranaka) pribavio je dokumentaciju o racunima i vilama u inostranstvu. Nekome od njih povremeno pokaze i “zatvori mu usta”. Usput im kaze da se javno odreknu Kosova, Borskog okruga (sa preko 70% privrednih resursa Srbije), juzne Srbije, Raske oblasti i severnog dela Vojvodine, na putu u omanji Pasaluk. O, Srbijo, Srbijice, mnogo si jadna i bedna.
Boza Bogdanovic, Bor
(Boza Bogdanovic, 24. mart 2008 08:26)

EUR/RSD 117.5516
Најновије вести