Приштина: Нема прес конференције, нема ни резултата истраге

ПРИШТИНА: Канцеларија главног косовског тужиоца Шућри Суље негирала је данас да ће бити одржана конференцију за штампу, на којој ће, како су раније најавили поједини медији, објавити резултате анализе снимака сигурносних камера са места убиства Оливера Ивановића.
kosovo policija
Фото: Tanjug (Boki, ilustracija)

Деманти Суљине Канцеларије пренео је данас КиМ радио. 

Приштински медији у петак су објавили информацију да је тужилац Суља, који води истрагу о убиству Ивановића, најавио да ће данас саопштити резултате досадашње истраге убиства Ивановића.

Како је наведено, то би укључило снимке сигурносних камера, детаље о запаљеном аутомобилу, као и форензичке доказе. 

Најављено је такође, да ће у извештај бити укључене и изјаве сведока, а како је за сада познато, испитано је њих шесторо.

Српска полиција је затражила да учествује у истрази о убиству Ивановића, а српско Тужилаштво за организовани криминал покренуло је и сопствени предистражни поступак.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је јуче да српска полиција до сада ње добила ниједан податак из истраге о убиству Ивановића из Приштине.

Михајловић: Ако Приштина нема шта да крије...

МЛАДЕНОВАЦ: Ако власти у Приштини немају шта да крију и ако желе да се пронађу убице и налагодавци терористичког злочина, убиства Оливера Ивановића, онда не постоји ниједан разлог да се наши државни органи не укључе у истрагу, рекла је данас у Младеновцу потпредседница Владе Зорана Михајловић.
Михајловић је одговарајући на питања новинара, рекла да је и у интересу Европске уније да се ово убиство што пре реши и да не види зашто би неко имао нешто против укључивања српских органа, у циљу што бржег откривања починилаца.
Она је оценила да је важно да налогодавци убиства Оливера Ивановића нису успели да посвађају, нити да уплаше Србе на Косову, а да је томе допринела и посета председника Србије Александра Вучића Косову.
"Одлазак председника Србије на Косово је најбољи могући потез у оваквој ситуацији, јер је успео порукама мира да умири узавреле страсти, као и оправдани страх Срба на Косову. Јасне поруке председника Вучића да је Србија за мир, за сарадњу, да нећемо да причамо о оружју већ о градњи вртића и школа на Косову, показују снагу и мудрост политику наше земље која је за очивање регионалне стабилности“, рекла је Михајловића.
Она је додала да је некима „најлакше да критикују сваки потез власти, али да ако постоји неко ко није први пут на Косову и ко је чинио све да Срби остану на Косову, то је председник Александар Вучић“.

Тужилаштво из Косовске Митовице сарађиваће са београдским 

БЕОГРАД: Одељење за тешка кривична дела Основног тужилаштва у Косовској Митровици изразило је спремност да београдском Тужилаштву за организовани криминал пружи све податке са којима буде располагало како би се на координирани начин спровела истрага поводом убиства Оливера Ивановића и како би се што пре открили починиоци тог кривичног дела, наводи се у одговору Косовског министарства правде Министарству правде Србије.
Одговор косовског министарства је достављен преко Еулекс-а, наводи се у саопштењу Министарства правде Србије.
Такође, у одговору се наводи да ће извештај са увиђаја, као и остали прикупљени подаци, бити хитно достављени Тужилаштву за организовани криминал након што исти буду сачињени. 
Поред тога, Тужилаштву за организовани криминал је упућен и захтев за правну сарадњу поводом пружања информација у вези запаљеног возила које је открила истражна јединица Основног тужилаштва у Митровици. 
Министарство правде ће наведени захтев проследити Тужилаштву за организовани криминал на даље поступање.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести