Приштина: У понедељак о демаркацији, у среду о смени владе 

ПРИШТИНА: Косовски премијер Иса Мустафа одлучио је да питање демаркације проследи у понедељак парламенту на гласање, а та одлука је уследила само неколико сати након што је саопштено да ће се у среду, 10. маја, на дневном реду у Скупштини наћи предлог за рушење Мустафине владе, пише Кос сев.
mustafa
Фото: Epa (Valdrin Xhemaj)

Канцеларија премијера је саопштила да је одлука о прослеђивању демаркације у Скупштину донета после телефонског разговора Мустафе са замеником помоћника америчког секретара, Хојтом Јиом.

Како се наводи у саопштењу, Мустафа је информисао Јиа о актуелним дешавањима, а посебно је разговарано о потреби да се, без одлагања, у Скупштини настави са усвајањем Нацрта закона о ратификацији споразума о демаркацији границе са Црном Гором.

Мустафа и Ји, договорили су се да влада у понедељак проследи парламенту тај нацрт.

Ји сматра да је одлука одговарајућа за решавање овог „важног питања“, изражавајући уверење да ће сви посланици гласати за споразум.

Како извештава Лајми, на састанку председништва Скупштине Косова, у петак, одлучено је да ће се у среду, 10. маја, одржати  седница са једном тачком дневног реда - предлог о неповерењу влади.

На иницијативу косовске опозиције сакупљено је 40 потписа за предлог о изгласавању неповерења Мустафиној влади.

Мустафа је рекао да владу хоће да руше они који имају проблема са законом и да није забринут због тога.

Оно што сам видео до сада је да рушење владе траже они који имају проблема са законом, они који су и у прошлости лоше прошли са законом, због корупције, организованог криминала и других форми, рекао је Мустафа за РТК.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести