Приведене 24 особе због уличног насиља у Београду

БЕОГРАД: Због насиља испред скупштине и у околним улицама полиција је привела 24 особе, од којих су 23 због прекршаја, а једна особа због кривичног дела, изјавио је данас директор полиције Владимир Ребић.
hapsenje
Фото: Tanjug
Он је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је начињена прилична штета МУП-у и да су хулигани запалили пет службених возила, као и да је оштећена опрема полицајаца: 71 штит, 65 визира, 19 палица, шест ручних радио станица и 18 шлемова.
 
Ребић је додао да су оштећена и двоја врата на улазу у скупштину.
 
"То је огромна штета коју морамо да надокнадимо", рекао је Ребић.
 
Истакао је да је полиција изузетно професионално поступла и успела да стави врло брзо под контролу јавни ред и мир, као и да заштити грађане од покушаја хулиганства на улицама.
 
Ребић је најавио даће врло брзо, већ у току дана, сви приведени бити процесуирани од стране надлежних тужалаштава и судова.
 
Додао је да ће након извршне анализе видео надзора бити идентификовани и други хулигани који су чинили недела и да ће сви бити врло брзо процесуирани.
 
Упитан да ли су идентификована лица која су палила полицијска возила, Ребић је рекао да су за сада успели да идентификују једну осумљичену особу која ће вероватно већ у току дана бити спроведена надлежном јавном тужилаштву за паљење два полицијска возила.
 
Радимо и на идентификовању других особа које су палиле и остала три полицијска возила, додао је Ребић.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести