Продужен Посебан колективни уговор за полицајце

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и представник Независног синдиката полиције (НСП) Велимир Лукић потписали су данас споразум којим је важење Посебног колективног уговора за полицијске службенике, и анекса тог уговора, продужено за још годину.
1
Фото: Tanjug

"Ово је важан тренутак, јер ћемо након усвајања измена и допуна Закона о полицији наставити са преговорима и потрудити се да у наредном периоду пронађемо моделе за још бољу заштиту полицијских службеника и њихово материјално и техничко опремање", рекао је Стефановић после потписивања споразума.

Министар је поручио да су напади на полицијске службенике недопустиви и да ће се наставити разговори у правцу проналажења начина да се полицајци што боље заштите од свакога напада.

"Са представницима Независног синдиката полиције наставићемо разговоре како да пооштримо казнену политику у свим случајевима у којима се неко дрзне да удари на полицајце", истакао је Стефановић.

Министар је додао да ће се у наредном периоду наставити разговори и о новим униформама, возилима и просторијама.

"Драго ми је да имамо подршку људи из синдиката који у тешким разговорима увек траже више за припаднике Министарства, али имају и довољно разумевања за стање у држави и свесни су да и полиција мора да прати реалан тренд раста бруто друштвеног производа, односно економије земље", рекао је Стефановић.

Министар се Независном синдикату полиције захвалио и на подршци у заједничкој борби да људи у полицији могу да конкуришу за добијање нових станова под посебним условима, нову опрему и униформу, као и све друго што ће бити обезбеђено у 2018. години.

Председавајући Председништва НСП Велимир Лукић прецизирао је да је рок важења Посебног колективног уговора за полицијске службенике и његовог анекса, који гарантује да ће се на припаднике МУП-а примењивати прописи који су бољи по њих, продужен за годину дана.

"Потписивањем овог Споразума добили смо довољно времена да по усвајању измена и допуна Закона о полицији благовремено урадимо нови Посебан колективни уговор за полицијске службенике", рекао је Лукић.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести