Протест у Северној Митровици; Српска листа: Само 50 људи

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: У Северној Митровици вечерас је први пут одржан протест "1 од 5 милиона", те шетња, која је завршила на месту убиства Оливера Ивановића, а одборник његове Грађанске иницијативе СДП Марко Јакшић рекао је да су се окупили да би одали пошту Ивановићу и да је њихов захтев да се открију његове убице. 
kosovska mitrovica, tanjug
Фото: Tanjug/ Z. Žestić, arhiva

Скуп је почео у центру, код Споменука цару Лазару, а окупљенима је пришла и обратила се једна грађанка, која је поручила организаторима и учесницима да треба да их буде срамота што на овај начин деле Србе на Косову и Метохији и да им се због тога смеју Албанци.

На то је Јакшић, у обраћању присутнима и новинарима, казао да су очекивали проковације, а поновио је и раније тврдње да су организатори били изложени притисцима, те да ће одговорност за било какав инцидент сносити Марко Ðурић.

Окупљене међутим нико није ометао у протесту.

Скупу су присуствовали и најстарији Ивановићев син Никола, и његова прва супруга, Марина. 

Удовица Ивановића, Милена раније је поручила огранизаторима да су закаснили с подршком и да нису били уз Оливера за живота. 

"Митровице моја, имала си прилику да будеш уз њега за живота. Ниси била Митровице, ниси када је требало!!! Сада је касно да се шета и пале се свеће. Не, није нас више. Један нас је мање. Један који ми је једино важан. Вама сте важни само ви", написала је Милена Ивановић на твитеру и закључила са:

"Оставите га да спава мирно". 

 

 

Протест у Косовској Митровици, у организацији Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Раде Трајковић доживео је дебакл, истакла је у вечерашњем саопштењу Српска листа.

Како Српска листа наводи, на протесту против Србије окупило се око 50 људи, а најмање их је било из Косовске Митровице.

Српска листа додаје да је међу њима било и људи из Краљева, заједно са вођом Локалног фронта.

"Српска листа захваљује свим Митровчанима, који су игнорисали овај антисрпски скуп, те су након јучерашњег масовног скупа ЗА СРБИЈУ још једном показали колико воле Србију и презиру оне који би да српски народ на Космету деле", каже се у саопштењу Српске листе. 

Српска листа констатује да су Ђилас и Јеремић "још једном поражени у граду-хероју Косовској Митровици".

"Циркус вечерас одлази из нашег града, а ми остајемо да се јединствени боримо за Србију и српски народ", поручују из Српске листе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести