Пуноправно чланство приоритет Србије

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић истакла је данас у разговору са генералним директором за суседску политику и преговоре о проширењу Европске комисије Кристијаном Данијелсоном да пуноправно чланство у Европској унији представља спољнополитички приоритет Србије. 
Danijelson i Brnabić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Она је истакла и да је место читавог региона у Унији, јер без укључивања Балкана заједнички економски и политички простор на европском континенту неће бити потпун, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима.

Премијерка је нагласила да Србија наставља да спроводи свеобухватне реформе у бројним секторима кроз које тежи да модернизује друштво и државу и успостави снажне институције, чији је рад заснован на демократским принципима и пуном поштовању владавине права и додала да се нада да ће ускоро доћи до отварања нових поглавља у преговарачком процесу. 

Брнабић је навела да Србија види јачање регионалне сарадње на Западном Балкану као једну од основних полуга за наставак политике помирења у региону и да жели да буде активан и кредибилан партнер у свим регионалним иницијативама и процесима.

Она је додала да је потписивање Уговора о транспортној заједници и консензус свих из региона и Европске комисије, да седиште будућег секретаријата буде у Београду, од великог значаја и за Србију и за регион. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести