Пуповчев СДСС одговорио вандалима

ЗАГРЕБ: Самостална демократска српска странка у Хрватској одговорила је вандалима који данима уништавају њихове предизборне плакате.
milorad pupovac, Tanjug
Фото: Танјуг/видео

“Хвала вам што сте уништавали плакате. Били сте део наше кампање!”, поручио је СДСС на билбордима поруком исписаном мешавином ћириличног и латиничног писма.

Након серије плаката на којима су представљени кандидати са СДСС-ове листе, та странка је кренула у завршну фазу предизборне кампање за европске изборе. 

Овог пута је реч о билбоардима на којима СДСС на ћириличном и латиничном писму захваљује свима који су уништили њихове плакате и тако понудили одговор на један од предизборних слогана - ''Знате ли како је бити Србин у Хрватској'', на којем је реч Србин, такође, на ћирличном писму.

Вандали су на плакатима СДСС оставили "трагове" у готово свим хрватским градовима.

Почело је са Сиском где су искидани, док су у Сплиту - као и у другим градовима - никад пронађени починитељи на њима исписивали ''Србе на врбе'', ''Палите тракторе'', ''За дом спремни'', ''Орјунаши'',и ''НДХ''. 

"Најгнусније поруке - ''Закољи српску децу'' и ''Уби Србина'' - у уторак су освануле на плакату у Улици града Вуковара Загребу", пренео је хрватски портал недељника Новости.

Поруке мржње осудиле су бројне особе из јавног живота, а Милораду Пуповцу и његовој листи јавну подршку пружио је Мирослав Ћиро Блажевић, бивши фудбалски тренер Хрватске.

"Некад су мени сви викали - Ћиро педеру! А сад чујем да то вичете Пуповцу. Мени сте викали зато што ме волите … а не знам зашто то њему вичете. Али зато знам да ћу га ја подржати", поручио је Ћиро Блажевић у видео поруци, којом је пружио подршку Пуповцу и СДС С на предстојећим европским изборима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести