Путин: Наћи ћемо прихватљиво решење за гас за Србију

МОСКВА: Председник Русије Владимир Путин рекао је данас на почетку сусрета са председником Србије Александром Вучићем у Сочију да ће Москва и Београд пронаћи прихватљиво решење за услове новог уговора о испорукама гаса Србији.
w
Фото: Tanjug (Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

"Мислим да ћемо се договорити, наложићемо одговарајућим телима да посао доведу до краја. Наћи ћемо такво решење које би било прихватљиво за наше српске партнере", рекао је Путин, преноси Спутњик.

Како наводи Тасс, руски председник је рекао да се односи две земље развијају у свим правцима упркос пандемији корона вируса.

"Пред нама је обиље питања која треба да размотримо. Ипак, упркос изазовима које је донела пандемије, везе две земље не само да су одржане, већ су се развиле у свим правцима", истакао је Путин.

Очекујемо да Брнабић у децембру посети Москву

Русија очекује да премијерка Србије Ана Брнабић посети Москву у децембру, изјавио је данас руски председник Владимир Путин током сусрета са српским колегом Александром Вучићем у Сочију.

"Развијамо односе између влада две земље. Очекујемо да ће ваша премијерка доћи у Москву у децембру", рекао је Путин Вучићу, преноси Тасс.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести