ПУТИН: НЕМОГУЋЕ ЈЕ СЛОМИТИ СРБЕ! Они нису такав НАРОД Могуће их је уништити, али не и ПОТЧИНИТИ

СОЧИ: Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да је српски народ могуће уништити, "али га је немогуће сломити".
p
Фото: Tanjug (Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Много пута сам чуо: 'Морамо да извршимо притисак на њих, то је слаба карика'. Таква је филозофија. Зашто тачно треба срушити Србе? Да будем искрен, не знам. Штавише, у отвореним разговорима са појединим лидерима док смо још били у нормалним односима, рекли су ми: 'Морамо да појачамо притисак'. Питао сам зашто и није било одговора. Управо тако, усталила се таква филозофија, парадигма, треба да одлучимо овако – да додамо притисак, рекао је Путин на Валдајском форуму говорећи о политици Запада према Србији, преноси РИА Новости.

Али Срби нису такав народ, није таква историја, другачија је култура. Можда ћу рећи тешку ствар: Њих је могуће уништити, али их је немогуће сломити и потчинити. Запад ово не разуме. Али надам се да ће пре или касније доћи до разумевања ове компоненте и у европској и у глобалној политици уопште - доћи ће до схватања да је ипак конструктивније да преговарају уместо да покушавају да изврше притисак на њих, приметио је Путин.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести