Ракић: Наћи ћемо начин да превазиђемо кризу

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Власници радњи у Северној Митровици већ други дан не раде због трговинске блокаде и таксе од 100 одсто коју је Приштина увела на робу из централне Србије, а председник Српске листе Горан Ракић тим поводом је рекао да Приштина прича једно а на терену чини друго.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

Он је за РТС казао да је Приштина пре неколико дана послала инспекторе на север Косова и да су они проверавали касе за рачуне, међутим, након тога је послала камионе с робом на север КиМ, без икаквих каса и без ознака о пореклу робе у тим камионима.

Према његовим речима, Срби су поносан народ и нису куповали ту робу, али ни грађани других националности нису куповали робу из тих камиона.

Ракић је рекао да су се привредници са севера окупили у више средина и да се очекује њихов одлука о даљим корацима, која ће бити у интересу крајњих потрошача, а то су грађани севера КиМ.

Он је истакао да Приштина већ дуже покушава да сатанизује председника Србије Александра Вучића и да пошаље поруку подршке неким опозиционим лидерима у Београду.

Како је рекао, сигуран је да ће српски народ наћи начин да превазиђе хуманитарну кризу.

Говорећи о потерници за Миланом Радојичићем и оптужници против Ивана Тодосијевића, рекао је да је свуда у свету правило и пракса да Тужилаштво доказује кривицу, а да једино на КиМ Срби морају да доказују своју невиност.

Каже да власти у Приштини јесу имале своје "приватне" Србе који су гласали у интересу Приштине, али да нису успели да купе и уплаше Радојичића који ће, додао је, наставити да се бори да Срби опстану на тим просторима.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести