Ракић: Притисци ће се наставити, напад организовао Курти

СЕВЕРНА МИТРОВИЦА: Председник Српске листе Горан Ракић апеловао је на Србе на КиМ да буду уздржани, верују својој држави и Српској листи уз оцену да ће се наставити са притисцима, измишљотинама и лажима јер, како каже, српско јединство је "бедем који највише смета нашим непријатељима".
Goran Rakic/Tanjug/S./Radovanović, arhiva
Фото: Goran Rakic/Tanjug/S./Radovanović, arhiva

Он је то рекао поводом напада на сина Ненада Рашића, Николе, за који тврди да је организовао лидер Самоопредељења Аљбин Курти, а да је реализован преко Раде Трајковић и Ненада Рашића.

Ракић је рекао да је организована туча две групе младића, у којој је повређен и син Ненада Рашића, резултат приватних сукоба тих младића, а не политичког деловања његовог оца, као и да је то познато свима у Грачаници, самом Рашићу и Трајковић и да су злоупотребили овај инцидент и покушали да лажима уздрмају слогу српског народа, приказујући овај инцидент као политички.

"Зато су ових дана на мети Куртија и његових подрепаша председник Александар Вучић и Српска листа. Курти је свестан да неће испунити своја обећања из кампање, јер се популизмом не унапређује живот грађана, нити се решавају проблеми, зато ће наставити да врши притисак на српски народ, а ми не смемо дозволити да нас испровоцирају", закључио је Ракић.

Он је још једном позвао српски народ на КиМ да буду јединствени, сложни, као и на изборима 14. фебруара, уз напомену да ће Српска листа наставити да се бори за њих, мир на овим просторима и бољи живот.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести