Ракић: Срамно ћутање о злочину над Србима у Старом Грацку

СТАРО ГРАЦКО: Навршава се 22 године од убиства 14 Срба у Старом Грацку код Липљана, а министар за заједнице и повратак Горан Ракић каже да је велика срамота што злочин над српским жетеоцима није расветљен, а починиоци адекватно кажњени.
s
Фото: Youtube Printscreen

''Срамно је што ћутање о злочину у Старом Грацку и даље траје“, казао је министар Ракић, наводи се у саопштењу.

Навео је да породице жртава у Старом Грацку могу донекле наћи свој мир једино када убице Милована Јовановића, Јовице и Радета Живића, Андрије Одаловића, Слободана, Милета, Новице и Момира Јанићијевића, Станимира и Бошка Ђекића, Саше и Љубише Цвејића, Николе Стојановића и Миодрага Тепшића буду ''тамо где им је место, а место им једино није на слободи''.

''Жалосно је што се вапаји за правдом нечују и што истине и након двадесет и две године нема'', казао је Ракић.

Нагласио је да у друштву, у коме нема правде за убице страдалих жетелаца, не може бити међусобног поверења.

''Ми данас ,поново сахрањујемо 14 жетелаца у нади да ће доћи дан када ћемо сазнати ко их је убио. И то није потпуна правда'', казао је Ракић.

Потпуне правде, додао је, биће када се сазнају убице деветнаестогодишњег Ивана Јововића и дванаестогодишњег Пантелије Дакића на реци Бистрици у Гораждевцу, 12 невино страдалих путника у Ливадицама код Подујева, када имена убица четворогодишњег дечака Милоша Петровића у Церници буду обелодањена и убице адекватно кажњене.

'' И за још многе злочине који ни дан данас након много година нису расветљени”, навео је Ракић и додао је да су пуцњи у жетеоце 23.јула 1999. године били пуцњи у читав српски народ.

''''Зато српски народ тражи правду и хоће истину ко јепуцао у невина лица која су отишла на њиву да пожању само оно што је било њихово? Нећемо престати да поставл?амо исто питање све док не добијемо одговор зашто још увек правде нема јер правда мора бити задовол?ена”, поручио је Ракић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести