Рама: Косово неће дуго чекати на коначно признање

ТИРАНА: Премијер Албаније Еди Рама оценио је да ће доћи до коначног признања тзв. Косова и да оно неће дуго чекати на то, пише Репортери.
edi rama yt
Фото: Youtube Printscreen

Рама је у Тирани, на заједничкој седници скупштине привремених приштинских институција и парламента Албаније, рекао да верује да ће до коначног признања тзв. Косова доћи ускоро, преноси Кљан Косова.

„Верујем да Косово неће чекати онолико дуго колико је прошло од проглашења независности да коначно буде међународно признато и да буде присутно у свакој инстанци целокупне опште организације света у којој живимо“, рекао је Рама.

У Тирани је данас одржана заједничка седница скупштине привремених приштинских институција и парламента Албаније, поводом обележавања 110. годишњице независности Албаније.

Курти: Требало би чешће да будемо заједно

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти позвао је данас на заједничкој седници скупштине привремених приштинских институција и парламента Албаније у Тирани на већу сарадњу између Тиране и Приштине.

Курти је рекао да Приштина и Тирана не треба да се састају само на празнике, већ да чешће раде заједно и прихватају међусобне критике, пренео је Репортери.

"Наш простор, култура и привреда нису феуди који некоме припадају. Требало би да будемо чешће заједно, не само на прославама. Морамо да делимо идеје једни са другима и да прихватамо критике једни других, да радимо једни са другима", поручио је Курти.

Курти је навео да су се њихови преци борили за дом свих Албанаца, отворен за пријатеље који доприносе миру.

Он је казао се у Приштини радују сваком успеху Албаније

Према његовим речима, Албанија је направила велике кораке напред. "Сигуран сам да сте пођеднако срећни због наших успеха", нагласио је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести