Рама: Нека осећају срамоту они који су ово радили

ТИРАНА: Албански Премијер Еди Рама реаговао је вечерас на Фејсбуку на протесте поводом одржавања самита у оквиру иницијативе Отворени Балкан и доласка председника Србије Александра Вучића у Тирану, као и на оптужбе на тој друштвеној мрежи због истицања заставе Србије на улицама.
rama, vucic, zaev
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Рама је објаснио да су заставе део дипломатског протокола и додао да је и током његове посете Београду главни град Србије био пун албанских застава, а да су они који су запалили албанску заставу ухапшени.

Рекао је да није био херој када је у Београду тражио признање самопрокламоване независности Косова, али да ни сада није издајник већ једноставно премијер Албаније.

"Срамоту нека осећају они који су ово радили, а не ја и моја влада који имамо подршку Албанаца да радимо, развијамо се, а који трпимо блаћење од превазиђених представника албанске политике", навео је Рама поводом протеста које је организовао бивши албански премијер Саљи Бериша.

Он је истакао да Отворени Балкан није само будућност деце целог региона, већ и стратешки интерес Албаније и читавог албанског народа.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести