Рашковић Ивић: Без панике због короне, маске и дистанца најважнији

Људи би требало да буду опрезни и да носе маске и држе одстојање, јер је то једини прави начин. Ситуација јесте тешка и озбиљна, али паника не помаже изјавила Санда Рашковић Ивић
Sanda Rašković Ivić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

БЕОГРАД: Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић, која је по професији неуропсихијатар, позвала је данас грађане да "не падају у панику и црне мисли" због епидемије вируса корона, јер од лоших осећања пада имунитет, што, како је навела, додатно компликује живот, а може и да га уништи.

"Људи би требало да буду опрезни и да носе маске и држе одстојање, јер је то једини прави начин. Ситуација јесте тешка и озбиљна, али паника не помаже. Преживећемо и корону као што смо и све остало преживели", изјавила је ,Рашковић Ивић за Нову С, а пренето у саопштењу НС.

Рашковић Ивић је додала да је деведесетих био присутан "коксаки вирус", који се сада ретко и помиње, затим птичји и свињски грип... и додала да се она не залаже за увођење ванредног стања.

Међутим, рела је да је оно уведено када је било 56 заражених дневно, а да сада има 5.600 заражених сваког дана, и то довела у везу са, предизборном атмосфером и , како тврди, жељом да се грађани "држе под контролом."

Санда Рашковић Ивић је како се наводи у саопштењу устврдила и то да ће се СНС „урушити изнутра“, а као објашњење навела да се тој странци међу 750.000 чланованаводно има много незадовољних и „немогуће их је све запослити и дати им плату од 40 до 50 хиљада динара.

Рашковић Ивић тврди и да су министри , "исувише непријатељски расположени према својим сарадницима и једни према другима" и да лако може да се догоди имплозија СНС-а.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести