Реаговање српских званичника на претње Вучићу - Михајловић: Видојковић је сам себи антиреклама

Српски званичници реаговали су на нове претње председнику Александру Вучићу и његовој породици.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић реаговала је данас на увреде Марка Видојковића на рачун председника Србије Александра Вучића и његове мајке, наводећи да је Видојковић сам себи антиреклама.

"Уста пуна мржње. Колико увреда и мржње у само неколико секунди", навела је Михајловић на свом фејсбуку и додала:

"Овај човек је самом себи антиреклама, оно што говори је одлична реклама за све оне који га подржавају".

Стефановић: Ђилас преко Видојковица отворено прети Вучићу

Најгоре уличарске псовке и претње које је Марко Видојковић упутио председнику Александру Вучићу нису никакав његов напад беса, а камоли слобода изражавања, то је последњи корак пред физички напад на шефа државе и његову породицу, каже потпредседник владе и министар одбране Небојша Стефановић.

"То није никакав инцидент, него је само у неколико речи изговорена цела политика Драгана Ђиласа, његове партије и његових савезника. Све што су одувек имали да понуде Србији и њеном народу изговорио је Марко Видојковић јавно, преко Ђиласовог медија и уз његову подршку. А то су најгоре псовке и најтеже увреде. Само то су у стању да смисле и да понуде, преостало им је само још да физички нападају председника Вучића, а и то најављују", каже Стефановић.

Још горе од Видојковићевих псовки и увреда у којима је изречена сва политика Драгана Ђиласа јесте ћутање свих оних којима је обавеза да спрече и осуде овакво тровање јавности, сматра Стефановић и пита ко ће од међународних организација које не пропуштају прилику да се жале на "некакво угрожавање слободе изражавања" сада да осуди овакве нечувене увреде и претње на рачун шефа државе, у којима се срамотно псује чак и његова мајка.

"Где су домаће организације које кобајаги брину о медијским слободама да жигошу овакво уличарско и насилничко понашање", пита Стефановић и поручује "нека не покушавају да нађу оправдање за овакве нападе.

Како каже "ово није питање никакве слободе једног кобајаги уметника, ово је најјаснија политичка порука Драгана Ђиласа, његове партије и његовог медијског концерна упућена председнику Републике и то је последњи корак ка физичком нападу". "То морају да имају у виду и све институције које су дужне да заштите грађане, а пре свега председника Вучића, коме је овим изречена најотворенија претња", закључује Стефановић.

Петковић: Напад на мајку - огледало система вредности

Емисија у којој је на најпростији и напримитивнији начин нападнута мајка председника Александра Вучића, огледало је система вредности који заступају Драган Ђилас и његови савезници, саопштио је данас члан Главног одбора СНС Петар Петковић.

"О томе колико Ђилас поштује породицу, жене и мајке знамо још откако га је бивша супруга пријавила за насиље у породици", наводи се у саопштењу.

Петковић је додао да, након председникове деце која су за "ђиласовце" редовна и легитимна мета, напада на брата и оца, сада је на ред дошла и мајка, која је постала мета само зато што се презива Вучић.

"Овога пута извршиоци таквих напада су двојица квази новинара, кроз које годинама проговарају сам Ђилас и његови најближи сарадници. Зато њихово немушто оправдање да је реч о изливу ''креативбог беса'' није никога заварало, јер добро знамо коме се они на такав начин додворавају", пише у саопштењу.

Милићевић: Вређање било чије мајке је недопустиво

Председник посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић осудио је данас увреде и псовке које је аутор подкаста Нове С "Добар, лош, зао" Марко Видојковић упутио председнику Србије Александру Вучићу.

У саопштењу достављеном медијима, Милићевић је навео да је недопустиво вређање било чије мајке и да су такве изјаве скандалозне.

"Није ово први пут да се у јавности чују овакви поклици мржње, примитивизам којим се у појединим медијима константно напада и вређа породица председника је узео маха", каже Милићевић.

Сматра да појединици вређањем породице председника покушавају да дођу до "јефтиних политичких поена".

Додаје да водитељима те емисије "треба да служи на част" ако је то за њих уметност и каже да уметност не подразумева вређање, већ подразумева уметнички израз који је пре свега леп, културан, а не баналан, прост и увредљив.

"Крајње је време да надлежни органи поведу рачуна о оваквим понашањима и језику мржње, јер то што они јавно промовишу није Србија коју ми желимо да градимо", рекао је Милићевић.

Наводи да свако ко шири мржњу, због неслагања са нечијом политиком, треба да зна да тако неће зауставити развој Србије.

Вујовић: Нападају Вучићеву породицу да дестабилизују Србију

Чланица Председништва Српске напредне странке Ирена Вујовић каже да увредама упућеним мајци председника Србије Александра Вучића "Ђилас и његови сатрапи све више тону у политичко безнађе", а да је њихов циљ да тиме дестабилизују Србију и председника.

Реагујући на увреде упућене у емисији Марка Видојковића и Ненада Кулачина Вујовић наводи да је то стари и већ виђени и опробани метод "Ђиласове пропале и посрнуле пропагандне машинерије", који је потпомогнут спољним факторима, а чији је циљ да дестабилизује Србију и нашег председника".

"Пошто поседују и контролишу медије, у ситуацији су да вређају и нападају председникову мајку, брата, децу, што је у свакој цивилизованој земљи недозвољено", наводи Вујовић.

Каже и да може неко да се не слаже с нечијом политиком, али је, тврди, недопустиво да на најбестиднији начин напада и вређа.

"Породица Вучић већ дуже време преживљава најстрашнију голготу, јер групи острашћених појединаца ништа није свето. Срећа је за српски народ што су овакви појединци одавно на маргини друштвених дешавања", истиче Ирена Вујовић.

Оцењује да је тандем Видојковић-Кулачин одавно прешао све границе доброг укуса и, како каже, не само да нису занимљиви, већ се над њиховим поступцима згражава читава јавност у Србији.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести