Регистрована нова странка - Ратни ветерани за Србију

БЕОГРАД: Ветерани ратних сукоба 1990-1999. године и борци за време НАТО агресије на СРЈ 1999. године регистровани су од Министарства државне управе и локалне самоуправе као странка "Ратни ветерани за Србију" која ће учествовати на наредним изборима, саопштили су из новоформиране политичке организације.

Они позивају све ратне војне ветеране да се укључе и да формирају одборе по својим местима.

Такође, каже се да је странка основана због тежње за упознавањем јавности са стањем ратних ветерана, ратних војних инвалида и њихових породица, а у светлу чињенице да су ратни ветерани, како тврде, игнорисани од свих власти досад.

Странка је мањинска, пријављена као странка словачке мањине, а у партији кажу да су се на такав корак одлучили како би осигурали улазак у све скупштине, од локалних до републичке.

"Сви ви који се осећате оштећенима и повређенима, дискриминисанима и на маргине друштвеног живота потиснутима, који због непостојећег Закона о борцима и инвалидима не можете остварити своја статусна права, имате прилику да се кроз политичку утакмицу у оквиру ове странке покушате изборити за доношење праведног Закона, а затим на основу њега и за остварење својих права", стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести