Реконструкција Железничке улице у Оџацима биће завршена пре рока

„Покрајинска влада је у протекле три године преко Управе за капитална улагања Војводине реализовала 230 пројеката у АП Војводини у области комуналне инфраструктуре“, казао је данас у Оџацима председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом обиласка завршних радова на реконструкцији Железничке улице и Улице Иве Лоле Рибара, у којој је завршена прва фаза радова.
d
Фото: Покрајинска влада

Реч је о радовима које је финансирала Покрајинска влада и који ће бити завршени, како је најављено, до краја месеца и то пре рока.

Пројектом је предвиђена изградња тротоара, бициклистичких стаза и колских прилаза постојећим објектима, а биће решен и досадашњи проблем задржавања воде на коловозу. Постављена је и нова хоризонтална и вертикална саобраћајна и светлосна сигнализација.

Како је рекао председник Мировић, за следећу годину у плану је инвестициони захват у делу локалне путне инфраструктуре, пре свега у мањим местима која припадају овој општини.

Фото: Покрајинска влада

„Широм АП Војводине завршавамо велике послове. За протекле три године подигли смо степен инвестирања у свим сегментима живота. У односу на негативну слику која је Војводину пратила до 2016. године, ми смо показали позитивну и светлу слику са много радова, уз поштовање рокова и процедура. Војводину више нико не препознаје по промашеним инвестицијама и злоупотребама и сви економски параметри говоре да је је АП Војводина најразвијенији део наше земље са најмањом стопом незапослености и највећим растом у области станоградње и инфраструктуре“, казао је председник Мировић.

Фото: Покрајинска влада

„Ово је највеће градилиште у нашој општини и овај посао завршићемо до 21. новембра“, казала је председница Општине Оџаци Латинка Васиљковић и додала да је за свих осам села у овој општини урађена пројектна документација за реконструкцију улица, а тај посао планиран је, како је истакла, за следећу годину.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Е. Д.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести