Ружић: Најбољи споменик Милошевићу су Резолуција 1244 и РС

БЕОГРАД:  Најбољи споменик Слободану Милошевићу је Резолуција 1244 и Република Српска, каже функционер Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић и додаје да се данас многи позивају на оно што је Милошевић урадио.
branko ruzic
Фото: Dnevnik.rs

Упитан да ли као млад политичар сматра да је потребно подићи споменик Милошевићу он је рекао да се залаже да у Србији нема подела које се стално помињу, јер се Милошевићева смрт и убиство Зорана Ђинђића некако поклапају.

"Мислим да је Србији доста подела. Мислим да је Милошевић историјска личност и то сви знају. Ако је добијао референдумску подршку у последњој деценији (своје власти) не знам шта је спорно да иницијаторима дозволите да поднесу захтев да се изгради споменук", рекао је Ружић за ТВ Прва.

Он је додао да су најбољи споменици Милошевићу Дејтонски и Кумановски споразум - Република Српска и Резолуција 1244 на коју се, како каже, данас многи позивају.

"Наравно да је имао грешака као сваки жив човек. Они који не раде и седе у фотељама и критикују, неће произвести никакав ефекат", закључио је Ружић.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести