Ружић: Разлаз Јанковића и ДС није неочекиван

БЕОГРАД: Потпредседник СПС и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић је изјавио данас да је опозиција разједињена и да разлаз између Саше Јанковића и ДС није неочекиван.
ruzic, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

"Није наш посао да се бринемо за монолитност опозиције. Они су доказали своје разлике још за време кампање за председничке изборе", рекао је Ружић новинарима.

Он је додао да је тада било евидентно да, мада је наводно Јанковић био кандидат, уз подршку ДС, никог из ДС "нисте могли да видите у тој кампањи".

Како каже, то говори не само о разједињености опозиције и већ и да су ту присутне политичке, иделолошке, програмске и персоналне разлике, као и сујете.

"То довољно говори о потенцијалу и капацитету оних који не умеју била шта корисно да учине за грађане Србије већ да покажу своје лидерске потенцијале који се базирају на често болесним амбицијама", навео је Ружић.

На питање шта мисли да ли ће опозиција на предстојеће београдске изборе у једној или две колоне, Ружић каже да ће главна колона бити она коју ће предовдити СНС и СПС.

"Што се тиче ових других колона у односу на оно што могу да пруже грађанима, могу само да их назовем ''петом колоном''", рекао је он.

“У том смислу, немамо разлога да се тиме бавимо. Није важно колико ће опозиција имати колона”.

Он је рекао да ће београдски избори бити захтевни и да очекује доминантну победу стратешких партнера СНС и СПС, као и да је сигуран та победа бити натполовична и у броју одборника, а можда и у процентима.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести