Ружић: САД праве отклон од Приштине

БЕОГРАД: Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић изјавио је данас да САД праве отклон од Приштине и имају за нијансу другачији приступ у односу на дијалог и проналажење одрживог решења за КиМ.
ruzic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Јасно је да су исказали врло резолутан став тим поводом, а колико је тај став искрен, брзо ће се показати", рекао је Ружић новинарима на питање како је могуће да ни Европа ни САД не могу да натерају Приштину да укине таксе.

Он је додао да ће репутација САД, на глобалном нивоу, бити угрожена ако дозволе да их "размажена деца и разбојници из шуме" уцењују и доводе у питање њихову репутацију и додао да је естаблишмент у Приштини политичко чедо САД. 

"Нисам уверен да приштинска власт тако нешто мозе да спроведе. И код њих постоје размимоиложања по том питању и уверен сам да ће, што дубље буду забијали главу у песак, и отрежњење за њих бити много болније", нагласио је Ружић.

Подсећа да је Влада Србије заузела став да нема наставка дијалога док Приштина не укине таксе на робу из централне Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести