Ружић: Свакодневно градимо ефикасну управу 

БЕОГРАД: Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је на састанку са мисијом Светске банке да се Србија кроз усвојене стратешке документе, обавезала да организује ефикасну, економичну и услужну јавну управу и службе.
Branko_Ruzic_1_SUS
Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

Циљ је да јавна управа буде релативно мања, јефтинија и ефикаснија и да се тиме подржи привредни раст, рекао је Ружић, наведено је у саопштењу.

Како је навео, она се усклађује са потребама грађана и привреде - од услуга на шалтерима, преноса знања у школама, здравствене и социјалне заштите, културе...

Конкретним активностима, додао је, због грађана Србије, успоставља се службенички систем који је правичан према свим запосленима у јавним службама и заснован на заслугама и компетенцијама. 

Уверен сам да ће ефекат успостављања система вредновања рада и награђивања у складу са учинком и ангажовањем бити већа мотивисаност запослених и, у коначном, бољи квалитет услуга у здравству, школству, области културе, социјалне заштите, рекао је Ружић и додао да ће се Закон о запосленима у јавним службама  ускоро наћи пред посланицима.

Сагледавани су стандарди и приоритети у оквиру сваког ресора како не бисмо угрозили функционисање државе и спровођење реформи, рекао је Ружић и објаснио да постоји реална потреба за јачањем кадрова у здравственој заштити и инспекцијским службама. 

Министар Ружић је захвалио на подршци реформама која Влади Србије стиже из Светске банке, речено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести