Шабачко ЈКП „Стари Град“ у расулу, прети им вишемилионска казна

Нема мира нити бољих дана за Зеленовићево ЈКП „Стари Град“, које је „ као партијски плен доделио“  блиском сараднику Живојину Вулетићу, шефу владајуће одборничке групе у Скупштини града!
1
Фото: embargo.rs

Наиме, како пише embargo.rs, иако је 5.март  био последњи рок за предају завршеног рачуна овог јавног предузећа – није предат, јер је сада већ бивши директор Мирослав Премовић одбио да стави електронски потпис на наштеловану документацију:

Није поболем само што је бивши директор Премовић одбио да стави потпис на завршни рачун ЈКП „Стари Град“, већ што је тиме блокирао предају завршног рачуна и за остала јавна предузећа којим управља Управа града Шапца – тврди наш извор из Шапца. – Премовић је очигледно нањушио да су нешто дебело мували, па је одлучио да се тотално повуче из те „прљаве игре“ како не би сутра, када ови оду са власти – ишао на робију!? Сумња се, да није хтео да потпише завршни рачун због мувачине са 350 контејнера, који су стигли као донација ЕУ Шапцу, а изгледа да их је „неко“ препродао за дебеле паре? Е, сад да ли је Премовић поштен или љут што су њега лично избацили из игре – остаје да се види наредних дана…

У овом комуналном јавном предузећу се данима прича како је полиција коначно почела да чешља њихово пословање у коме ће засигурно пронаћи све и свашта… Додатни страх сада је присутан и од  реаговања ДРИ који је већ обавештен о дебелом кашњењу са предајом завршног рачуна?! Није само проблем огромна казна за појединце и фирму, него чињеница шта ће све пронаћи унутра, током „чешљања папира“?!

Све ово сада квари Зеленовићеве планове да поново на место директора врати проверени кадар „ за мућке и марифетлуке“, Снежану Ђокић, која је иначе незаконито примљена у стални радни однос, после давања оставке на место директора фирме – тврде исти извори Ембарга из Шапца. – Она је требало да се по хитном поступку врати у директорску фотељу и тиме затвори врата да ишта од несавесног пословања продре у јавност или до истражних органа… Чуди да Инспекција рада ништа није предузела, пошто се Град оглушио о њихово решење о незаконитом запослењу Ђокићеве у ово јавно предузеће…,пише embargo.rs.

Како незванично сазнајемо, Републичка буџетска инспекција  је ушла у ово Јавно предузеће, што се и поклапа са већ реченим  сазнањима радника, да се унутар канцеларија ове фирме нешто дебело дешава и о чему сви ћуте као заливени…

(embargo.rs)

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести