Шајн: Кад ултрадесничари протестују, другима није место на улици

Председник Ромске партије Срђан Шајн каже је да је српско друштво у којем су "сви против свих" у дубоком проблему и оцењује да организатори политичког живота треба да се обрачунају са политиком ситних интереса
Predsednik Romske partije Srđan Šajn  Foto: FoNet
Фото: Председник Ромске партије Срђан Шајн Фото: ФоНет

БЕОГРАД: Председник Ромске партије Срђан Шајн каже је да је српско друштво у којем су "сви против свих" у дубоком проблему и оцењује да организатори политичког живота треба да се обрачунају са политиком ситних интереса и удруже са онима са којима деле сличне идеје, јер једино тако друштво може да се извуче из "лудила које данас влада".

"Земља у којој актуелног председника називају педером, земља у којој бившег председника позивају да се убије, земља у којој ниједан лидер било које политичке партије не сме да изађе на протест, јер ће да добије шамар или шипку у главу, показатељ је да смо као друштво у дубоком проблему. Живмо у друштву где смо сви против свих", каже Шајн поводом протеста.

Он истиче да у нормалним друштвима када ултрадесничари протестују други немају шта да траже на улицама, и обрнуто.

"Нити имамо сви исти циљ нити нам је исти арсенал полтичког оружија којег користимо", наводи он.

Зато позива организаторе политичког живота у Србији да се обрачунају са политиком "ситносопственичких интереса" и да се удруже са онима са којима деле сличне идеје јер једино тако друштво може да се извуче из лудила које влада данас.

Ромска Партија је спремна да разговара са свима који су за функционисање правне државе и са свима који полицију и војску поштују као део своје сигурности.

"Хоћемо да станемо на пут насиљу сваке врсте јер за нас је исто насиље на улици као и насиље у породичним, болничким, правосудним или скупштинским клупама", навео је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести