Шапић: Не мислим да ћу заменити Стефановића у СНС

БЕОГРАД: Лидер СПАС-а и председник општине Нови Београд Александар Шапић изјавио је да се још не зна да ли ће бити кандидат СНС-а за градоначелника Београда на следећим изборима, али је додао да ће та странка сигурно изаћи са најјачом формацијом.
sapic yt
Фото: Youtube Printscreen

Он је за Н1 рекао да су иста програмска начела разлог за уједињење СПАС-а и СНС.

"Ако се слажете око најозбиљнијих ствари и неко вам понуди своје ресурсе, које је стицао годинама, бићу му захвалан до краја живота", каже Шапић о председнику СНС Александру Вучићу.

На питање да ли верује да је случајност да долази у СНС баш у тренутку када се дешава гласање о неповерењу Небојши Стефановићу, Шапић оцењује да "то нема никакве везе са њим" и додаје да мисли да неће бити замена за Стефановића на месту председника ГО СНС у Београду.

"Нисам дошао у СНС да бих било кога мењао. Вучић ми је понудио да уђем у његову политичку кућу, а шта ћу бити то ће време да покаже", рекао је Шапић.

Каже да га је Вучић позвао у своју политичку породицу, али не да би учинио СНС јачом странком већ зато што мисли да Шапић може много да уради за друштво и државу.

Шапић је одбацио наводе да је "прелетео" и издао политику своје странке СПАС и додао да није изиграо поверење бирача који су за њега гласали на парламентарним изборима, уз оцену да они немају разлога да промене своје ставове.

На питање зашто раније није ушао у СНС ако имају иста програмска начела, Шапић је рекао да му нико раније то није понудио.

Каже и да се не слаже са многим стварима које чини данашња градска власт по питању реализације политике, али да би суштински и стратешки спроводио исту политику за развој Београда.

Напомиње да формално СПАС још није постао део СНС и да би то требало да се озваничи на Градском одбору у суботу.

На питање да ли зна на којој функцији ће бити у СНС, Шапић је рекао да зна, али да то не жели још да открива.

"Ја сам довољно дуго у послу и моје искуство ми не дозвољава да будем ни у еуфорији, нити у депресивном стању. Трудим се да ми буде хладна глава, да сачекамо 29. мај за ту информацију на којој функцији ћу бити", додао је Шапић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести