Шапић о формирању власти у Београду: Чекаћемо Несторовића, ако не буде већине нови избори до 20. маја

БЕОГРАД: Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић рекао је данас да ће сачекати још девет дана одлуку народног посланика Бранимира Несторовића да се види да ли има простора за договор, а да ће се ако буду приморани и не буде већине ићи на нове београдске изборе.
2
Фото: TANJUG/ BEOINFO/ Miodrag Todorović

"Због легитимитета и жеље да следеће четири године водимо Београд, да 'дамо гас до краја' и у Београду за то време променимо више него за претходних десет, ми и даље остајемо при томе да ћемо чекати господина Несторовића, јер мислимо да он једини има легитимитет", рекао је Шапић за ТВ Хепи.

Додао је да ће му бити жао уколико Несторовић за девет дана сматра да нема простора за договор, јер ће се изгубити драгоцено време за све што очекује Србију у наредном периоду, а то су, како је рекао, велике ствари.

 Шапић је навео да ће уколико буду приморани и не буду имали већину изаћи на нове београдске изборе, који би, у случају да се распишу, били одржани до 20. маја ове године.

Додао је да ће након београдских избора, уколико се одрже, бити организовани и локални.

"Ако будемо приморани на нове изборе ићи ћемо, борићемо се, изаћи ћемо пред народ на најбољи могући начин, представићемо ствари које смо радили, нећемо никога да етикетирамо, нападамо. Дубоко верујем у нашу победу на тим изборима", рекао је Шапић.

Када је реч о евентуалним новим изборима, Шапић је истакао да дубоко верује у добар резултат.

"Верујемо да ће Београђани да одреагују на најбољи могући начин на све оно што смо радили и што планирамо да радимо. Дубоко верујемо у нашу победу, стабилну власт и да ћемо 2027. и 2028. годину дочекати у најбољим околностима", рекао је Шапић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести