Шапић остаје градоначелник Београда

БЕОГРАД: Одборници Скупштине града Београда нису вечерас изгласали неповерење градоначелнику Београда Александру Шапићу.
sapic yt
Фото: Youtube Printscreen

У тајном гласању учествовало је само 45 од 110 одборника, за смену Шапића гласало је 44 одборника, док је један био против.

За смену градоначелника потребно је 56 гласова одборника, а нова иницијатива за разрешење градоначелника не може да се поднесе у наредних шест месеци.  

Иницијативу за смену градоначелника поднеле су одборничке групе Уједињени, Морамо-Заједно, ДС и НС средином месеца.

Они су оптужили Шапића да је починио низ кривичних дела и да је злоупотребио службени положај зато што је почео надоградњу свог објекта на Бежанијској коси, а да претходно није прибавио потребне грађевинске дозволе, да није обуставио радове на објекту чак и пошто му је грађевинска инспекција наложила да то уради и на крају, што је као градоначелник Београда легализовао тај, како тврде, нелегални објекат од 404 квадрата.

Одборничке групе Уједињени, Морамо-Заједно, ДС и НС  тврди да Шапић више нема легитимитет и право да води Београд, те да престоница заслужује бољег градоначелника.

С друге стране, одборници владајуће странке истичу да против Шапића не постоји чак ни кривична пријава због нелегалне градње јер ју је Треће јавно тужилаштво одбацило као неосновану.

Одборници СНС и СПС су, такође, истакли да је веома опасно неког проглашавати кривим у седиштима политичких партија, а ван надлежних институција.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести