ШАПИЋ УОЧИ КОНСТИТУТИВНЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ БЕОГРАДА Чекамо да "Ми - глас из народа" заузме заједнички став о власти

БЕОГРАД: Председник Привременог органа Београда Александар Шапић изјавио је да ће Српка напредна странка сачекати да види да ли листа "Ми - глас из народа" може да заузме заједнички став по питању уласка у београдску власт, а ако не може, како је рекао, онда ће бити расписани нови избори за Скупштину града Београда.
1
Фото: TANJUG/ BEOINFO

Гостујући на РТС-у, Шапић је  рекао да Српска напредна странка са коалиционим партнерима већ сада има 56 или више посланика, али да је подигла лествицу легитимитета због прича после избора да "неко нешто краде".

"Одлучили смо да подигнемо лествицу у погледу легитимитета, иако је то, условно речено, легитимно у односу на начин на који се функционисало у српској политици у последњих 20 година", рекао је Шапић.

Он је нагласио да постоји опција нових избора уколико не дође до формирања власти и да ће седница данас, у складу са законом, бити започета.

"Имамо десетак дана до када је рок да се конституише Скупштина. Ако се она не конституише до 3. марта, почињу законске процедуре за нове изборе. Даћемо простор листи Ми глас из народа да још једном размисле да ли има простора за неке разговоре. Председник је био више него јасан, три месеца није мало. Ми смо већ пет месеци изгубили, привремени орган града Београда постоји од новембра и не може се нормално функционисати", рекао је Шапић.

На питање о данашњој седници, он је рекао да не зна да ли ће бити изабрани неки градски органи.

"Сматрамо да је исправно дати још простора колико закон омогућава. Јер ако истекне тај рок 3. марта, онда се иде у нове изборе и ризикујемо да за два или три месеца, кад се они десе, поново будемо у овој ситуацији као што смо сада. А онда не знам ко ће да објасни Београђанима зашто смо изгубили још три месеца да бисмо се нашли у овој или сличној ситуацији", поручио је Шапић.

Како је рекао, Београд и Србију очекују бројни изазови, не само ЕXПО 2027 који је, како је рекао, највећа ствар у посљедњих неколико десетина година, него и сви други свакодневни изазови и зато СНС сматра да је важно да има стабилну власт у Београду.

"Власт која ће бити права српска власт, власт која ће да репрезентује српски народ, народ и грађане који у њему живе и која неће имати никаквих дилема да ли ће Србија да иде на ову или на ону страну. Која неће имати никаквих дилема око свог територијалног интегритета, неће имати дилема да ли на овој згради треба да се изједначи шарена застава са српском заставом или треба сами себе геноцидним да прогласимо, што у овом моменту јесте та алтернатива која се поставља са друге стране, односно од оних људи који желе да дођу на власт", рекао је Шапић.

Додао је да је изузетно важно да Београд настави економски да се развија.

"Важно је да имамо прилику да у следеће 3-4 године променимо Београд више него у последњих 15-20 година, а да Србију 2027. године доведемо на економски ниво који ће бити на нивоу озбиљно развијених европских земаља", нагласио је Шапић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести