Шапић задовољан састанком, не открива хоће ли бити у влади

БЕОГРАД: Састанак мандатарке Ане Брнабић и лидера Српског патриотског савеза Александра Шапића у Влади Србије завршен је нешто после 10 часова, а Шапић је новинарима рекао да је задовољан разговором, али није желео да открије да ли ће бити део будуће владе.
1
Фото: TANJUG/ NIKOLA ANĐIĆ

На питање новинара да ли ће бити у влади, Шапић је одговорио:

"Ја то сада не могу да вам кажем, било би нефер зато што је вечерас седница Председништва СНС, странке која има апсолутну већину".

Он је рекао да су разговори које је имао са Брнабић у складу са разговорима које је водио са председником Александром Вучићем.

"Они (СНС) ће вечерас донети своју одлуку и након тога можемо да разговарамо да ли ће СПАС бити део владе", рекао је Шапић.

Он је подсетио на став који је пренео и после избора, да је спреман да буде део већине ако се договоре о националним темама, а да неће бити у влади уколико не дође до договора и да у том случају неће бити драме.

"У претходна три месеца сам био доста умерен, нисам излазио са неким изјавама и проценама зато што нисам имао шта ново да кажем, а мој став се није мењао", рекао је Шапић.

Упитан да ли постоји област у којој би могао највише да допринесе, Шапић је рекао да би демантовао сам себе ако би одговорио на то питање, јер је већ истакао да сада нема шта да каже.

"Имао сам добре разговоре са премијерком, као што сам имао и са председником Вучићем, задовољан сам разговорима", рекао је Шапић и додао да ће се видети шта ће произаћи из тих разговора.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести