Шаровић: Бићемо у Хртковцима 6. маја

БЕОГРАД: Скуп радикала у Хртковцима 6. маја биће одржан без обзира на забране, изјавио је данас заменик председника СРС Немања Шаровић,док функционер ДС Радослав Милојичић каже да ће та странка данас донети одлуку да ли ћепозвати присталице да се окупе у том месту, како су првобитно планирали. 

Шаровић је појаснио да су радикали након што је први пут МУП забранио окупљање у Хртковцима упутили жалбу Управном суду који је поништио решење, да је уследила нова забрана, али и њихова нова жалба Управном суду.

"Поднели смо жалбу Управном суду, поново смо сигурни да ће одлука бити иста. Велика срамота би била да Управни суд који је једном поништио решење МУП-а други пут донесе другачије решење", нагласио је функционер СРС.

Упитан шта ако скуп ипак буде забрањен, Шаровић је рекао да ће ђурђевдански, радилкалски уранак бити 6. маја у Хртковцима, да је то њихово грађанско право. 

"Не идемо тамо са аутоматским пушкама, идемо голоруки да демонстрирамо свој политички став. Идемо да се боримо за истину. По закону сваки скуп је дозвољен", рекао је Шаровић за ТВ Прва.

Он је изјавио да се у Хртковцима маја 1992. године ништа лоше није десило , да ниједан Хрват није протеран из тог места, да нико није остао без имовине...

Функцинер ДС Радослав Милојичић каже да се у тој странци надају да "срамни скуп радикала неће бити одржан" и да су против његовог одржавања.

Како каже, странка ће данас донети одлуку да ли ће и демократе бити истог дана у том сремском месту.

"Ако буде одобрен скуп, позваћемо своје присталице да будемо тамо и да станемо на страну пристојне Србије, да кажемо да не желимо сукобе", рекао је Милојичић.

Упитан шта ће радити уколико и њима буде забрањено окупљење, он је рекао да ће поштовати такву одлуку МУП-а јер демократе поштује законе ове земље за разлику од радикала.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести