Састали се Курти и Мустафа, без договора

ПРИШТИНА: Лидери Покрета Самоопредељење и Демократског савеза Косова, Аљбин Курти и Иса Мустафа, састали су се, али нису успели да дођу до договора о коначном коалиционом споразуму, сазнаје приштински портал Зери.
isa mustafa EPA VALDRIN XHEMAJ.jpg
Фото: EPA (VALDRIN XHEMAJ)

Посланица ДСК Валентина Буњаку потврдила је да је јуче до састанка дошло, да је било приближавања ставова, али да договора још нема.Зери сазнаје да ће нови састанак Куртија и Мустафе бити одржан данас.Курти је јуче потврдио контакте са представницима ДСК.

"Контакти и састанци нису престали и настављају се. Они никада нису прекинути, и данас смо контактирали, ови састанци нису вест, вест ће бити резултат преговора и томе се радујемо више него ви," рекао је Курти.Прошло је скоро три месеца од одржавања превремених парламентарних избора на Косову, а до конститутивне седнице косовске скупштине остала су још два дана.

Самоопредељење и ДСК су се обавезале да ће постићи споразум одмах након потврђивања изборних резултата, али то се до сада није догодило.

Како странке нису постигле споразум, међународна заједница је недавно појачала притисак да се што пре формирају институције власти, наводи Зери.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести