Савет министара није формиран да би се изиграла воља бирача Српске

БАЊАЛУКА: Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да се у БиХ давно могло ући у формирање власти, односно новог Савета министара, али да то намерно није урађено како би се избегла воља бирача Републике Српске, преноси Срна.
Željka Cvijanović Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Поводом данашњег отказивања ванредне седнице Председништва БиХ на којој је једина тачка требало да буде именовање Зорана Тегелтије за председавајућег Савета министара, Цвијановић је рекла да је то само још један показатељ да је настављена игра која траје већ предуго, са јасном намером да се избегне воља бирача Републике Српске. 

Додала је, као наводи РТРС, да је воља бирача јасно била изражена на протеклим изборима када је јасно речено кога народ жели да види да га представља у Сарајеву и у Републици Српској.

"Али, ово што смо имали прилику да видимо из политичког Сарајева је игра у којој, нажалост, имамо и придодатих одређених менторисања која долазе са разних страна, као и одређене комбинаторике коју они покушавају да направе на неки начин управо да би се избјегла воља бирача", рекла је Цвијановић.

Она је нагласила да је то поражавајуће за целу БиХ, да су то ствари о којима треба расправљати у институцијама Републике Српске, а најпозванија институција у којој треба да се расправља о свему ономе што је важно и што је интерес грађана и друштва је свакако Народна скупштина.

"Свакако да очекујем да ћемо у Народној скупштини имати расправе о разним темама, укључујући и формирање, односно неформирање власти на нивоу БиХ и сматрам да је то неопходно", рекла је Цвијановић.

Навела је да не види никакву добит или добробит која би из овога могла проистећи за било кога у БиХ, јер је то само контрапродуктивно и додатно исцрпљује земљу која је већ исцрпљена разним политичким играма, мешетарењима странаца, као и разним неуспелим покушајима да се дође до неког договора.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести