Седница Скупштине Србије 24. новембра с 20 тачака

БЕОГРАД: Председник Народне скупштине Србије Ивица Дачић сазвао је нову седницу парламента са 20 тачака за 24. новембар, а међу њима су измене и допуне Закона о пореском поступку и пореској администрацији.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

На дневном реду су измене и допуне Закона о републичким административним таксама, измене и допуне Закона о порезу на имовину, измене и допуне Царинског закона, као и измене и допуне Закона о царинској служби.

Посланици ће разматрати и Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму (Пројекат „Хитан одговор Републике Србије на ковид-19“) између Србије и Међународне банке за обнову и развој, Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму ЛД 2053 (2020) између Банке за развој Савета Европе и Србије за финансирање јавног сектора - подршка напорима Републике Србије на ублажавању пандемије ковид-19.

Такође, ту је и Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму ЛД 2025 (2019) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за програмски зајам - Енергетска ефикасност у зградама централне власти, као и Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму ЛД 2026 (2019) између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за програмски зајам - Водоснабдевање и постројења за пречишћавање отпадних вода.

На дневном реду је и Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму између КфW, Франкфурт на Мајни („КfW“) и Републике Србије коју представља министар финансија за пројекат „Рехабилитација система даљинског грејања у Србији, фаза В“, Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму између КfW, Франкфурт на Мајни („КfW“) и Републике Србије за пројекат „Енергетска ефикасност у објектима јавне намене, фаза II“.

Пред посланицима је и Предлог закона о изменама Закона о регулисању јавног дуга Републике Србије по основу неисплаћене девизне штедње грађана положене код банака чије је седиште на територији Републике Србије и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ, као и Предлог закона о давању гаранције Србије у корист Банке Поштанске штедионице а.д. Београд, ОТП банке Србија а.д. Београд и Војвођанске банке а.д. Нови Сад, по задужењу Јавног предузећа "Србијагас" Нови Сад, по основу уговора о дугорочном кредиту за изградњу гасовода на територији Републике Србије од границе са Републиком Бугарском до границе са Мађарском и другим суседним земљама са Србијом кроз улагање у капитал акционарског друштва South stream Serbia.

На седници ће бити и Предлог одлуке о престанку функције члана Фискалног савета, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава, Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група СПС, измене Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине, који је поднела Посланичка група СПС.

Такође, разматраће се Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине, који је поднела Посланичка група Јединствена Србија , Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине, који је поднела Посланичка група СПАС, Предлог одлуке о утврђивању састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, који је поднео председник Народне скупштине, као и Предлог одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Србије у међународним парламентарним институцијама.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести